Professional Beauty с интерес към България

януари 20, 2014 Няма коментари »
Professional Beauty с интерес към България

03Сър Марк Малоуни е генерален директор на Trades Exhibitions ЕООД, компанията организатор на Professional Beauty – най-голямото изложение за СПА и красота във Великобритания. Той основава първото изложение Professional Beauty през 1989 в хотел Novotel в Лондон. През годините изложението се разраства и в момента е едно от най-големите в Европа, привличайки повече от 34 000 професионалисти от бранша. През 2006 Марк продава компанията си на Emap ООД, като я купува отново през септември 2010. Professional Beauty London е най-голямото търговско изложение във Великобритания, а също така компанията организира изложения и в Манчестър, Дъблин, Южна Африка и Индия. Издава и собствено списание Professional Beauty, което е лидер в бранша и излиза във Великобритания, Южна Африка, а от февруари 2014 и в ОАЕ. Компанията публикува и международно online списание – Professional Spa & Wellness и организира World Spa Awards, както и Европейска СПА конференция.
Сър Марк Малоуни, основател и изпълнителен директор на най-голямото изложение за красота и здраве в света, както и собственик и организатор на Световните СПА Награди, пристига на 30 януари в София. Това е първото му официално посещение в България. Сър Малоуни ще се срещне с министъра на икономиката, енергетиката и туризма Драгомир Стойнев, предвидена е среща и със зам.министъра с ресор туризъм Бранимир Ботев, както и с родни инвеститори в СПА и бюти бизнеса, членове на асоциация АMСПИКЗ. Срещата и гостуването на сър Малоуни е по идея и е организирано със съдействието на Цветелина Маймарова – УС на АМСПИКЗ и производител на българска традиционна козметика, номинирани в категорията Етно СПА продукт и концепция. Целта на двудневната визита е представяне на най-голямото изложение за красота и здраве в света PROFFESIONAL BEUTY LONDON, което се организира повече от 15 години във Великобритания. Идеята на организаторите е да бъдат подпомогнати български производители, както и да бъдат по-добре представени чрез изграждане на българска палата с щандове на международното изложение и разбира се с подкрепата на МИЕТ за популяризиране на козметичния и СПА бизнес в България.
Тази година на международното изложение в Лондон България ще бъде представена със свой щанд с две родни козметични марки EcoSpa и ProfiDerm, обединени под мотото “Съкровищата на България”, една идея на г-жа Маймарова, обединяваща в едно идеята за културното, историческо и археологично наследство и емблематичните за страната ни роза дамасцена, билки и кисело мляко, като на щандовете ще бъдат представени ексклузивни български СПА ритуали и церемонии с лимитирана серия продукти на основата на прочутите млечна закваска, билки, мед и роза дамасцена.
На 31 януари един от най-влиятелните хора във Великобритания ще бъде лектор и на СПА конференция, организирана за браншовици в столичен хотел.
Визитата на сър Марк Малоуни се осъществява с подкрепата на АМСПИКЗ, EcoSpa, ProfiDerm и туристическата компания „Дари Травел“.

Подобни статии

Коментирай