Facebook купува Instagram

април 10, 2012 Няма коментари »
Facebook купува Instagram
Facebook купува Instagram

Facebook купува Instagram

Марк Зукерберг, обяви в социалната мрежа, че купува приложението за споделяне на снимки за 1 милиард долара.
“От години ние се стремим да създадем най-добрата възможност за споделяне на снимки с вашите приятели и вашето семейство. Сега ще работим в по-тясно сътрудничество с екипа на Instagram, за да ви предложим най-доброто за споделяне на красиви мобилни снимки с хора, като се базираме на интересите ви” сподели съоснователят и главен изпълнителен директор на Facebook.
Сделката ще се осъществи с пари в брой и акции. Покупката ще разшири обхвата на мрежата за социални контакти с опции за споделяне на снимки онлайн.
Instagram е създадено от двама приятели, възпитаници на Стандфорд. Приложението е безплатно и позволява на потребителите да променят снимки със 17 различни филтри. Макар, че има много подобни приложения, Instagram се развива много бързо и се превърна в лидер на пазара. Според компанията, качваните нови снимки са над 5 млн. на ден.
Мобилното приложение, което първоначално бе разработено само за iPhone, вече е достъпно и за устройствата с Android. От думите на Зукерберг стана ясно, че той иска програмата да остане независима. Той отбеляза, че потребителите ще продължават да публикуват снимките си и в други социални мрежи като Twitter и няма да е необходимо да ги споделят във Facebook.
Покупката на Instagram е умен ход за Facebook, смята Дан Олдс, анализатор в The Gabriel Consulting Group. “Instagram може да помогне на социалната мрежа по няколко начина. Приложението има около 10 милиона потребителя, голяма част от които го използват, за да публикуват във Facebook. Като притежава Instragram, компанията ще може да интегрира по-тясно възможностите и функциите на приложението със социалната мрежа”, смята той.

Подобни статии

Коментари са забранени.