8-те чудеса на секса

май 29, 2012 Няма коментари »
8-те чудеса на секса

Една неименна част от живота на хората е секса. Ако се прави редовно, той има много положителни резултати. Учените твърдят, че редовният полов живот, отваря вратите за дълъг и щастлив живот. Проучванията показват, че сексът е много по-ефективен от лекарствата за редица болести. Ето кои са 8-те чудеса на секса:
Предпазва от риска за рак. Мъжете, които правят секс, повече от 5 пъти на седмица, намаляват риска от рак на простата с 1/3. Жените, които водят редовен полов живот, по-рядко страдат от рак на гърдата.
МЕНСТРУАЛНИ ПРОБЛЕМИ
Природно облекчаване на болката. Секса намалява болката, при мигрена. По време на полов акт се пресича активноста на мозъка в областта на болката. Отделянето на естроген, по време на секс, намалява менструалните болки.
Има подмладяващ ефект. Изследване, направено върху 3 500 жени, доказва, че правенето на секс по 3 пъти на седмица, подмладява с до 10 години.
Добър за лечение на депресия. Доверието между партньорите и правенето на секс без презерватив, облекчава жените и предпазва от депресия. Обяснението на учените е, че хормонът простагландин, съдържащ се в спермата, балансира хормоните, причиняващи депресията.
УДЪЛЖАВА ЖИВОТА
Полезен за сърцето. При мъжете, които правят секс, 2 пъти или на седмица или повече, се намалява риска от инфаркт. С увеличаването на оргазмите, се удължава живота.
Добро упражнение. При всеки полов акт се изгарят 200 калории. Пулса стига от 70 до 150 удара в минута. Мускулите работят, корема, бедрата и краката се стягат.
Помага за зарастването на рани. Според проучване, направено в Швеция, отделяният при секс хормон окситоцин, помага на раните да зараснат, два пъти по-бързо отколкото ако се инжектира.
Увеличава устойчивостта. Правенето на секс 1-2 пъти седмични, укрепва имунната система при борбата с вируси и повишава антителата имуноглобулин А, с 30%.

Снимка:glamour.com

Подобни статии

Коментари са забранени.