5 съвета за успешно CV

юни 12, 2012 Няма коментари »
5 съвета за успешно CV

Автобиографията има за цел да впечатли работодателя и да ви осигури покана за интервю. Тя трябва да описва точно и ясно вашата квалификация, опит и способности. Екипът на blady.bg ви дава 5 съвета за успешно CV.

  1. Включете мотивационно писмо. То е от съществено значение, за да ви повикат на интервю. Дава ви възможност да персонализирате кандидатурата си в дадената организация. Придава ви индивидуалност. Опитайте се да се обърнете към определена личност, а не само към изпълнителният директор.
  2. Бъдете кратки. Не забравяйте, че има стотици кандидати. Работодателят няма време да чете дълги автобиографии. Придържайте се към кратки, не повече от две страници, във формат А4. В противен случай рисковате, вашата кандидатура да бъде хвърлена в кошчето за боклук и така пропускате шанса си.
  3. Не лъжете. Изненадващо е, че много хора дават неверна информация за себе си, като се надяват да не ги ‘хванат’. Не рисковайте с подобни трикове. За да сте напълно уверени на интервюто, автобиографията ви трябва да е напълно коректна.
  4. Не изброявайте препоръки. Не е нужно да ги описвате в дълъг списък. Може само да отбележете в едно изречение, че при нужда ще предоставите препоръки от бивши работодатели и преподаватели. Това е необходимо при бъдещо назначаване.
  5. Проверете за грешки. Вашата автобиография е единственият инструмент за самореклама. Не пропилявайте шанса си, заради правописни или граматични грешки. Прочетете я отново и отново. Дори се консултирайте с ваш близък. Работодателят няма да бъде очарован от грешки във вашето CV или мотивационно писмо.

Снимка: careercast.com

Подобни статии

Коментари са забранени.