10 стъпки за спиране на цигарите

юли 12, 2012 Няма коментари »
10 стъпки за спиране на цигарите

Ще започнете да усещате положителните неща от спирането на цигарите веднага. Още прец първият ден, бинето на сърцето и кръвното налягане ще започнат да се нормализират. Циркулацията и функцията на белите дробове може да покаже подобрение в рамките на няколко седмици. Рискът от сърдечен удар в рамките на първите 2 години относително ще намалее.

  1. Причини. Напишете най-важните причини за отказване на цигарите. Личната мотивация е най-важният фактор при борбата с тютюнопушенето. Направете си списък, защо трябва да откажете цигарите.
  2. Определете дата. Отбележете кръгче на календара и не се отказвайте.
  3. Последици. Знаете ли как ще се чувствате, когато спрете да пушите? Всички минават през няколко етапа. Напрежение, липса на концентрация – това са някои от физическите симптоми при отказа от никотин. Отнема 2 седмици. В по-тежките случаи, до три месеца.
  4. Предизвикатели – стойте далеч от тях. Избягвайте приятели и социални среди, които ви подстрекават към запалване на поредната цигара. Заменете ‚фас паузата‘ с кратка разходка.
  5. Планиране. Организирайте програмата си. Периода за отказ от тютюнопушене е от 4 до 8 седмици. Най-добрата програма включва и консултация с лекар-психолог.
  6. Килограмите. Не се притеснявайте за натрупаните килограми. 90% от хората, свалят тези килограми през 1-2 година.
  7. Хапчета за спиране на цигарите. Консултирайте се с белодробен специалист. Има ефективни лекарства, които помагат в процеса на борба с никотина. Но преди употребата на хапчета, попитайте лекар.
  8. Никотинова терапия. Дъвката е доказан помощник при отказа от цигари.
  9. Споделете с близките си. Кажете на семейството си и приятелите си и поискайте тяхната подкрепа за предотвратяване на тютюнопушенето.
  10. Смелост. Много хора се провалят при първият опит. Може да започнете отказа на цигари 3-4 и повече пъти. Важното е да не се отказвате.

Снимка: mymodernmet.combuy xanax no prescription xanax online without prescription klonopin online pharmacy buy ativan online buy xanax no prescription buy xanax online buy valium online valium for sale tramadol online no prescription xanax online no prescription tramadol online no prescription buy valium online tramadol online no prescription

Подобни статии

Коментари са забранени.