10 вредни храни

юни 7, 2013 Няма коментари »
10 вредни храни

Замразена пица.
Не всяка пица е вредна, но замразената – със сигурност. В нея има консерванти и химическо избелено брашно. Затова имат дълъг срок на годност. Избеленото брашно води до качване на килограми и диабет.

Бързи закуски / чипс, снакс/.
Всеки обича тези хрупкави бързи закуски, но никой не се замисля за последствията от тях. Пакетираните чипсове съдържат натрий и транс-мазнини. Освен това имат и вещество, до висока степен канцерогенно, което се нарича акриламид.

Маргарин.
Този вид мазнина, трябва да се оценява по отношение на транс- и наситени мазнини. Растителното олио е много по-препоръчително.

Пилешки хапки /нугетс/.
Разбира се, не говоря за домашно приготвените пилешки хапки от чисто филе. Но тези, които се предлагат по ресторантите, се приготвят по много различен начин. Ще ви спомена само за начина на добиване на месото. Едно цяло пиле се пуска в машина, която го смила на кайма. Заедно с вътрешностите, кожата и костите.

Пържени картофи.
Кой не обожава хрупкави пържени картофи. Но те са много вредни за нашето здраве. Фритюрниците по заведенията, използват мазнината многократно. След третото пържене, олиото вече е канцерогенно.

Газирани напитки.
В почти всяка бутилка има 10 лъжици захар, изкуствени аромати, хранителни добавки и оцветители. Те причиняват кисела среда в организма и увреждат органите.

Диетични напитки.
Диетичните напитки са по-вредни от обикновените. Съдържат освен всички вредни вещества и изкуствени оцветители. Стойте далеч от аспартама.

Полуфабрикати.
Полуготовите храни, за микровълнова фурна, съдържат редица вредни вещества: изкуствени стабилизатори, аромати и оцветители, избелено брашно, консерванти. Това ги прави много вредни за организма.

Млечен шейк.
Една чаша млечен шейк, съдържа средно 2000 калории. Това се равнява, а и надвишава дневният калориен прием. Затова влиза в списъка на вредните храни.

Подобни статии

Коментирай