„Единайсет минути“ – Пауло Коелю

август 16, 2012 Няма коментари »
„Единайсет минути“ – Пауло Коелю
Пауло Коелю

Пауло Коелю

Пауло Коелю е роден на 24 август 1947 г. в Рио де Жанейро. В местното училище тойе се запалва по писането, но е криворазбран от своите родители. Заради поведението си, е изпратен в лудница. След терапиите, се записва да учи право. По същото време започва да се движи с хипита и се отказва от обучението си. Пише песни и поезия, заради които е арестуван.
Когато среща старата си позната Кристина, двамата започват да пътешестват из Европа. /По-късно се оженват./ Коелю извървява Пътя на Сантяго, старинен маршрут между Франция и Испания. По него поклонници стигат до испанския град Сантяго де Компостела, където се съхраняват мощите Сантяго – покровител на Испания. След това написва първата си книга, „Дневникът на един маг“, където описва преживяното.
През следващите години Пауло Коелю продава над 50 милиона копия от книгите си, преведени на 56 езика, в 150 страни. Получава множество литературни награди, включително престижната International IMPAC Dublin Literary Award за „Вероника решава да умре“.
В своята книга, “Единайсет минути”, с откровено еротично съдържание, бразилският писател говори за човешката сексуалност.
Това е модерна притча за еротиката и алхимията на любовта. Мария е момиче от малко бразилско градче, чиито първи сърдечни пориви й носят разочарование и тя започва да вярва, че истинската любов не съществува, че „любовта е източник най-вече на страдания…“Случайно запознанство става причина тя да замине за Женева, където се надява да спечели слава и пари като танцьорка, но накрая става проститутка. Разбирането на Мария за любовта е поставено на изпитание – трябва да избира дали да продължи по пътя на оголените плътски удоволствия, или да рискува да бъде наранена в търсене на секса на влюбените.

“Книгата ми няма претенциите да бъде изследване на проституцията и през цялото време се стремях да не осъждам героинята си за житейския й избор. В действителност ме интересуват са начините, по които хората се отнасят към секса.” Пауло Коелю

Подобни статии

Коментари са забранени.