Яжте шоколад, за да сте здрaви!

януари 13, 2014 Няма коментари »
Яжте шоколад, за да сте здрaви!

Черният шоколад е много полезен за здравето ни. Поради високото съдържание на какао, което съдържа редица полезни вещества като теобромин и флавоноиди, той е ефективна защита срещу болести. Според проучванията, шоколад с 70% какао, може да намали кръвното налягане, риска от сърдечно-съдови заболявания ,инсулт и диабет.
Превенцията на диабета е една от най-добрите ползи за здравето на шоколада. Едно проучване показа, че инсулиновата резистентност на участниците е спаднала значително. Те трябвало да ядат няколко бонбони тъмен шоколад всеки ден в продължение на 15 дни. В резултат на това флавоноидите в тъмният шоколад са увеличили производството на азотен оксид, който помогнал да се запази чувствителността към инсулин.
Загубата на тегло също трябва да бъде включена сред най-важните ползи за здравето на тъмният шоколад . Последните проучвания показват, че той предлага усещане за ситост. Така че, ще намали апетита ви за вкусните, но нездравословни храни. Две три блокчета черен шоколад ще ви заситят и ще ви предпазят от напълняване. Това се дължи на факта, че какаовите зърна – една от ключовите съставки в шоколада – съдържат съединение, което може да бъде в състояние да промени начина на работа на метаболизма ви и намалява броя на калориите, които тялото ви съхранява под формата на мазнини.
Предпазването от слънцето е най-изненадващите ползи от шоколада. Някои изследователи са решили да тестват, дали флаванолите в черният шоколад, могат да ни предпазят от слънчевите лъчи. В края на това 3 -месечно проучване, резултатите са показали следното : кожата на участниците в изследването, се зачервявала два пъти по-малко. Важно е също да споменем факта, че доброволците, които участвали са яли шоколад , с високо съдържание на флаваноли.
Облекчаването на кашлицата е друга полза на шоколада. Теобромина в шоколада може да действа като кодеин за облекчаване на кашлица. Освен това, за разлика от последния, не ви кара да се чувствате сънливи.
Но не забравяйте, че прекомерната употреба и на най-полезната храна, не е благоприятна за вашето здраве. Яжте черен шоколад в умерени количества, за да сте здрави и красиви.
Снимка:zomazi.combuy xanax no prescription xanax online without prescription klonopin online pharmacy buy ativan online buy xanax no prescription buy xanax online buy valium online valium for sale tramadol online no prescription xanax online no prescription tramadol online no prescription buy valium online tramadol online no prescription

Подобни статии

Коментирай