Ябълков щрудел

ноември 11, 2012 Няма коментари »
Ябълков щрудел
Ябълков щрудел

Ябълков щрудел

Необходими продукти:

6 яйца;
12 с.л. захар;
12 с.л. брашно;
6 с.л. олио;
1 бакпулвер;
6 средно големи ябълки;
1 с.л. канела;
пудра захар за поръсване.

Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата със захарта и олиото. Добавете брашното и бакпулвера. Настържете ябълките през ренде и ги смесете с канелата.
Намаслете тавичка за печене. Загрейте фурната до 180 градуса. Сипете част от сместа, върху нея ябълките и залейте с останалото тесто. Печете до зачервяване, не повече от 40 минути.
Нарежете изстиналият щрудел и го поръсете с пудра захар.
Има и друг вариант за приготвяне на сладкиша. Може да използвате бисквити за първи пласт, да сложите ябълките и най отгоре тестото. Пече се до зачервяване и се поръсва с пудра захар.

Подобни статии

Коментирай