Шариф Микел с първа изложба в България

февруари 21, 2014 Няма коментари »
Шариф Микел с първа изложба в България

05Първата си самостоятелна изложба в България ще открие американския художник Шариф Микел. Той е от Ню Йорк и е представител на типичното нюйоркско изкуство и street art течението. Започва да рисува още като тинейджър, а по-късно се обучава в едни от най-известните арт-училища в САЩ. Шериф е последовател на Жан Баския. Любопитното е, че за 15 години той се отказва от изкуството и започва да се занимава активно с карате, а в момента е преподавател със своя школа. Шариф има 3-ти дан по карате и 4-дан по тайкуондо. Преди 8 месеца обаче се връща към рисуването и за този период от време реализира 45 платна. Твори предимно абстрактни портрети, обича да смесва в картините си бои, графити и пастели. Младият творец стартира кариерата си като започва да рисува върху картони от стари кашони. Произведенията му носят посланието, че любовта наистина ще ни спаси, а някои от тях имат и директни препратки към политиците, които управляват света. Микел уважава творчеството на Салвадор Дали, Пабло Пикасо, Анди Уорхол, а също е почитател и на ренесансовите художници.
Преди да пристигне в София реализира голяма изложба в Ню Йорк, а картините му веднага са разпродадени. Продава творбите си единствено на благтворителни прояви, средствата от които отиват за нуждаещи се деца по целия свят. Шариф, който е за първи път в България, е впечатлен от красивата природа, топлите хора и интересните сгради в центъра на столицата. Той обещава да реализира своя картина в София и то на улицата по време на откриването на изложбата.
Картините ще бъдат изложени в CHAMPAGNE ROOM ART CLUB още една седмица.
0201buy xanax no prescription xanax online without prescription klonopin online pharmacy buy ativan online buy xanax no prescription buy xanax online buy valium online valium for sale tramadol online no prescription xanax online no prescription tramadol online no prescription buy valium online tramadol online no prescription

Подобни статии

Коментирай