Чували ли сте за противовъзпалителна диета?

ноември 27, 2012 Няма коментари »
Чували ли сте за противовъзпалителна диета?

Чували ли сте за противовъзпалителна диета? А знаете ли, че холивудски знаменитости като Ан Хатауей, Кейт Хъдсън, Гуинет Полтроу, запазват формата си, именно с такъв режим? Тази диета не се фокусира само върху ограничения прием на калории, а и насочва вниманието ни към здравословния противовъзпалителен план.

ВЪЗПАЛЕНИЕ.
Възпалението е основа на редица болести. То може да е както обикновена травма по тялото / порязване, открита рана/, така и следствие на външни фактори / възпаление на венците, сливиците, дихателните пътища/. Това може да доведе до диабет, сърдечно-съдови заболявания, артрит (възпаление на ставите), депресия, мигрена, Алцхаймер, и дори рак. Причина за тези болести са начина на живот и хранене.

ПРОТИВОВЪЗПАЛИТЕЛНА ДИЕТА
Противовъзпалителната диета се основава повече на качеството, отколкото на количеството, което ядем. Води се по думите на бащата на медицината, Хипократ,“Твоята храна е твоето лекарство“. Създателят на диетата е Д-р Андрю Уейл, възпитаник на Харвард. Предписва се от лекари по целият свят и е с научно доказана ефективност. Препоръчва се при пациентите със сърдечни заболявания, висок холестерол, диабет, остеоартрит (артрит) и рак. При загуба на тегло, предпазва от болести. Различава се от другите диети, че се интересува от цялостното здравословно състояние. Приликата е една: сваляне на килограми. Може да се прилага за кратък период от време.

ПРИМЕРНО МЕНЮ ЗА ПРОТИВОВЪЗПАЛИТЕЛНА ДИЕТА

Закуска: овесена каша, орехи, ягоди, бадемово мляко.
Причина: Овесените ядки съдържат флавоноиди, ягодите са антиоксиданти, орехите съдържат омега 3.

Обяд: Сандвич с пълнозърнест хляб, пуешко, маруля, домати, рукола.
Причина: Съдържа ликопен за подновяване на клетките; лигнани, които са антиоксиданти и регулират хормоналното равновесие; антоциани за обмяната на веществата.

Следобедна закуска: боровинки и бадеми.
Причина: Съдържа масла за защита на сърцето и антоциани.

Вечеря: Печена сьомга и салата от спанак, прясно изпечени праскови с канела.
Причина: Сьомгата е най-важният елемент на противовъзпалителната диета включва много омега-3 мастни киселини.

Снимка: naturalhealth365.com
buy xanax no prescription xanax online without prescription klonopin online pharmacy buy ativan online buy xanax no prescription buy xanax online buy valium online valium for sale tramadol online no prescription xanax online no prescription tramadol online no prescription buy valium online tramadol online no prescription

Подобни статии

Коментирай