Черният шоколад предотвратява инфаркта

юни 4, 2012 Няма коментари »
Черният шоколад предотвратява инфаркта

Изследване, направено в Австралия, потвърди, че редовната консумация на черен / натурален/ шоколад, предотвратява инфаркта и е полезна при профилактика на миокардата.
Експеримента е направен в университета Монаш в Мелбърн, Австралия, като са взели участие 2013 души. Резултатие са публикувани в British Medical Journal и разкриват значителното въздействие на храните, съдържащи черен шоколад.
Според проучването, консумацията по 100 грама шоколад, със 70 % съдържание на какао, в продължение на 10 години, при 10 000 човека, предотврятява 70 болести на сърцето с фатален и 15 с нефатален край.
Ела Зомер, ръководител на изследователсият екип, каза, че при хора с риск от сърдечно-съдови заболявания, черният шоколад може да бъде използван, като допълнителна профилактика или като алтернативно лечение.
Учените доказаха, че шоколада намалява стреса, сърдечно-съдовите и някои хронични заболявания, поради високото съдържание на полифеноли, и анти-оксидантното си действие.

Снимка:newsucanuse.com

Подобни статии

Коментари са забранени.