Цветовете в дома ви

март 20, 2013 Няма коментари »
Цветовете в дома ви

Промяната на цветовете в дома, ще обновят енергията ви!

Живота ни е пълен с цветове…Влиянието им, било то върху физическия, или духовния ни живот, е голямо. Важен фактор за характера и начина на живот, е избора на цвят. Например: топлите цветове събуждат човека, а студените го успокояват. Ярките тонове донасят щастие.
Подбора на цветовата гама за жилищната площ, е важно за психологичната настройка. Ако ви интересува, какво влияние оказват върху вас цветовете в дома ви, продължавайте да четете.

Релаксиращо синьо.
Синият цвят се използва често за създаване на спокойна, отпускаща обстановка. Ако сте напрегнати, всички нюанси на синьото са подходящи за вашият дом. Комбинацията на синьо и зелено в тюркоаз, има успокояващ ефект.

Жизнено червено и оранжево.
Червените и оранжевите тонове стимулират емоции като щастие и радост. Важно е да отбележим, че тези цветове трябва да се комбинират с по-спокойни, като бяло, синьо и зелено.

Пречистващо зелено.
Зеленото има пречистващ ефект. В пространства с наситено червено, може да се създаде баланс, като се добави зелено и тюркоаз.

Отпускащо лилаво.
Хора, които имат проблем със съня, трябва да боядисат спалните си в лилавата гама. Прекаляването с лилавото има меланхоличен ефект, затова е препоръчителна комбинацията с жълто.

Просторно бяло.
Ако искате да създадете простор в хола, използвайте бели мебели. Това създава чувство за по-широко пространство и свобода на духа.

Подобни статии

Коментирай