Хрупкав тарт с ябълки

октомври 11, 2013 Няма коментари »
Хрупкав тарт с ябълки

Необходими продукти:
250 г бутер тесто
8 ябълки /Златна превъзходна/
100гр. масло
2 с.л. кафява захар

Сос бешамел.
50гр. масло
50гр. брашно
500мл. мляко
4 с.л. пудра захар
Разтопете в тенджерка маслото. Добавете брашното и бъркайте непрекъснато с дървена лъжица до получаване на златист цвят. Не спирайте да бъркате и добавете постепенно хладко мляко. Подсладете със захар на вкус.

Начин на приготвяне:
Обелете ябълките и ги нарежете на кубчета. Едната ябълка нарежете на филийки. Сложете тестото във форма. Загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 7-8 минути тестото. Сипете нарязаните на кубчета ябълки, залейте с бешамел, украсете с ябълката на резени. Поръсете с кафява захар и поставете отново във фурната. Оставете да се пече 10-15 минути.

Подобни статии

Коментирай