Храни регенериращи кожата

септември 24, 2013 Няма коментари »
Храни регенериращи кожата

С настъпването на есенно-зимният период, не бива да се отказваме от слънцезащитните продукти. През всички сезони, кожата е подложена на вредно влияние от ултравиолетовите лъчи. Освен подходящите козметични и медицински продукти, можем да се предпазим и с полезни храни. Ето някои от тях:

Витамин А: черен дроб, масло, мляко , сирене, яйчен жълтък.

Витамин Е: Растителни масла .

Витамин C: Магданоз , ягоди, лимони, домати, тученица.

Каротеноиди: бета-каротин , спанак , маруля, зеле, броколи, пъпеш, праскови , моркови, кайсии, тиква.

Лутеин: зелено листни зеленчуци , яйчен жълтък , животински мазнини.

Ликопен: домати , диня , розов грейпфрут.

Кверцетин: ябълки, грозде , лимони, домати , лук , маруля, броколи, зеле , памуково семе , чай, червено вино, гинко билоба , зехтин, прополис.

Омега -3 мастни киселини: рибено масло.

Резвератрол: стафиди,зърнени храни, фъстъци , червено вино , черници.

Полифеноли: зелен чай.

Подобни статии

Коментирай