Традиционните великденски ястия по света

април 19, 2014 Няма коментари »
Традиционните великденски ястия по света

В България свързваме Великденската трапеза предимно с козунак и яйца. Вижте какви са традиционните великденски ястия по света.
Buns
Кифлички с кръст. Консумират се в Обединеното кралство. Мнозина смятат, че традицията е започната от англо-саксонците, като кръста описва четирите фази на Луната. Днес той символизита разпъването на Христос.
Pashka
Пасха. Това е традиционен Великденски десерт в Русия, приготвен от крема сирене, извара и сушени плодове. Прави се във формата на пирамида и в средата се изписват буквите ХВ, които означават „Христос Воскресе“.
Paskelbrygg
Великденска бира. Тази специална смес от „най-добрите местни бири“ започва да се приготвя в Норвегия през 1934г. Не се възприема от християнските групи. Но след Втората световна война, добива популярност и се превръща в традиционна напитка, която присъства на Великденската трапеза и до днес.
Eggs
Червени и зелени яйца. Боядисаните сварени яйца се превръща в традиция на всички християни. В Гърция ги боядисват в червено, символ на Христовата кръв. В Германия боядисват яйцата в зелено, символ на зелените зеленчуци.
Amendoim
Пачока. Не говорим за соленото месно ястие със същото наименование. Това е традиционен бразилски сладкиш, сервиран по Великден. Приготвен е от брашно, захар и смлени фъстъци. На вкус наподобява фъстъчено масло.
monaМона. Това са сложни шоколадови скулптори, въведение в Каталуния през 15 век. Предназначени предимно за забавление. Много такива може да видите в музея на шоколада в Барселона.
PasqualeКоломба Паскуале. Известен като Панетоне, сервира се в Италия. Подобен на нашите козунаци. Приготвя се от мая, брашно, захар, яйца, във формата на гълъб, символ на мира и Христос.
Herring
Херинга.Традиционно се сервира в Скандинавия, заедно с ръжен хляб и сметана.buy xanax no prescription xanax online without prescription klonopin online pharmacy buy ativan online buy xanax no prescription buy xanax online buy valium online valium for sale tramadol online no prescription xanax online no prescription tramadol online no prescription buy valium online tramadol online no prescription

Подобни статии

Коментирай