Топ 10 на билковите чайове

януари 6, 2014 Няма коментари »
Топ 10 на билковите чайове

Искате ли здравословна и ароматна напитка, която е идеална за това време на годината? Ако това е така, защо да не се насладите на тези топ -здравословни билкови чайове? Обърнете внимание на ползите от тях и изберете този, който обичате най-много!
Зелен чай.
Зеленият чай може просто да направи чудеса. Също така наречен “ чудо билка „, той има много ползи за здравето , като например: намалява риска от рак и спира някои тумори. Антиоксидантите в зеления чай помагат в борбата със свободните радикали. Нещо повече, не се колебайте да пиете този здравословен чай ежедневно, ако искате да намалите кръвното налягане или нивото на холестерола. Вие ще помогнете на тялото си да се отърве от токсините и кожата ви ще изглежда подмладена!
Чай от лайка
Чаят от лайка със сигурност е един от най-здравословните чайове за ежедневна употреба. Това растение помага при болки в стомаха и облекчава храносмилането. Този вид чай също е отличен избор след напрегнат ден в офиса, тъй като ви позволява да се отпуснете. Можете също така да изберете този чай , ако ви е трудно да заспите. Лайката е известна при борбата срещу безсъние, облекчава ума и тялото.
Чай от розмарин.
Розмариновият чай също трябва да бъде включен сред най-добрите здравословни билкови чайове. Това също е естествено средство, което може да помогне на мускулите да се отпуснат и да се успокоят храносмилателните проблеми. Така че, ако имате проблеми с черния дроб, може да пиете чаша чай от розмарин всеки ден. Тази здравословна напитка, също може да облекчи леки симптоми на астма или кашлица.
Ментов чай.
Ментовият чай също заслужава своето място сред десетте най- здравословни чайове. Тази специална ароматна напитка е чудесен помощник за храносмилането. Плюс това, ако страдате от морска болест, чаша чай от мента ще облекчи гаденето. Помага при менструални болки.
Чай от лавандула.
Този билков чай е подходящ, ако искате да отпуснете тялото и ума, като го подтикнете към сън. Освен това, ако не се чувствате добре, трябва може да изпиете чаша лавандулов чай. И накрая, но не на последно място, може да намали симптомите на настинка, астма или бронхит.
Чай от ехинацея.
Ехинацея е също един от най-добрите чайове за здравето на кожата. Тази велика билка има активни вещества, които ще накарат вашата имунна система да работи по-добре, ще се намали възпалението и ще облекчи болката. Изпийте чаша чай от ехинацея ще се отървете от симптомите на настинка.
Чай от кардамон.
Този специален ароматен билков чай предпазва от болки в стомаха и лекува стомашно разстройство. Той също така намалява гаденето и помага за детоксикацията на тялото. Не се колебайте да пиете този чай ежедневно, особено ако изпитвате промени в настроението. Той веднага ще вдигне духа ви и също така ще помогне на кожата ви да има здравословен блясък!
Чай от хибискус.
Чай от цветове на хибискус със сигурност е един от най-здравословните чайове за пиене ежедневно! Това е много богат на витамин С, за укрепване на имунната ви система. Нещо повече, помага за намаляване на високото ниво на холестерола и по-ниско кръвно налягане. Плюс това, този билков чай е много богат на антиоксиданти, които ще предпазят тялото от свободните радикали.
Джинджифилов чай.
Насладете се на една от най-здравословните билки! Този чай е отличен стимулатор, който помага за успокояване на храносмилателната система. Също може да намали гаденето. Неговите противовъзпалителни свойства могат да помогнат на онези от вас, които страдат от артрит.
Чай от шипки.
Списъкът на билковите чайове не би бил пълен без чай от шипки. Този невероятен източник на витамин C подобрява функционирането на имунната система и дава възможност за регенериране на тъканите. Плюс това, също е чудесен за вашата кожа, тъй като тя може да възстанови естествената си красота.
Снимка: heart4home.net

Подобни статии

Коментирай