Съвети за по-лесно белене на зеленчуци

януари 13, 2014 Няма коментари »
Съвети за по-лесно белене на зеленчуци

Тези съвети ще ви помогнат в кухнята.

  1. Чесън : Разделете чесъна на скилидки. Сложете на равна повърхност, притиснете с върха на плоската страна на ножа.Така лесно ще отделите люспите.
  2. Лук : Обелете лука под течаща вода. Така ще избегнете паренето и сълзенето на очите си.
  3. Бадеми : Накиснете бадемите във вода от вечерта. Или ги сварете за 5 минути във вода. Така ще ги обелите лесно.
  4. Домати : Минете домата с обратната част на острието на ножа. Или ги потопете във гореща вода за 1-2 минути, след това в купа с лед. Така ще ги обелите лесно.
  5. Пресни картофи : Изтъркайте пресните картофи с неизползвана тел за миене на прибори. Така ще премахнете кората.

Снимка:kalevfitness.com

Подобни статии

Коментирай