Съвети за новозавършили – подготовка за интервю

април 21, 2014 Няма коментари »
Съвети за новозавършили – подготовка за интервю

Току що сте завършили образованието си. Досега сте учили и нямате опит. Това не ви пречи да изпреварите другите кандидати. Сега ще ви кажа как да го направите.
Процесът на търсене на работа, след дипломирането, може да се улесни с една добра комуникация, използване на компютър и професионално подготвена автобиография.
Направете си контактна листа. Професори, учители, приятели, роднини. Не знаете от къде може да изкочи нещо полезно за вас.
Каквато и да е желаната от вас позиция, търговски представител или програмист, ви е нужна добра езиково култура – писмена и устна.
Ако сте карали стаж или сте работили почасово, докато учите, имате по-голям шанс от конкурентите ви. Независимо в каква сфера е била работата, вие не сте далеч от работния процес. Наясно сте с бизнес средата. Това ще накара работодятеля, да ви покани на интервю.
Нещото, на което се обръща най-голямо внимание, на интервюто, е вашето спокойствие, увереност, искреност и умение да представите себе си пред другите.
Трябва да научите компютърните програми, използвани във вашата сфера. Това е изисквана характеристика от най-ниското до най-високото ниво в бизнеса.
Подгответе автобиографията си по най-добрия начин. Не правете правописни грешки. Напишете я на разбираем език. Автобиографията трябва да е по изискванията, да не е много дълга, но да съдържа цялата важна информация. Опишете постиженията си и уменията си. Това е важно за работодателя. Ще ви осигури предимство пред останалите кандидати.
Проучете добре компанията, където кандидатствате. Ако имат уеб сайт, разгледайте го обстойно. Съберете колкото се може, повече информация за сектора, в който е фирмата.
На интервюто, говорете и вие. Трябва да задавате въпроси. Без значение, колко сте притеснени, бъдете усмихнати. Покажете ентусиазъм и желание за работа. Ако не сте усмихнати, работодателя е склонен да вярва, че не сте достатъчно мотивиран и не искате тази позиция.
Дори и да нямате нужния опит, важно е желанието. Трябва да подготвите план за работа. Да опишете целите си относно кариерата. Ако успеете да докажете своята мотивация на работодателя, шансовете да бъдете наети са много високи.

Подобни статии

Коментари са забранени.