Студен чай за ускоряване на метаболизма

април 15, 2013 Няма коментари »
Студен чай за ускоряване на метаболизма

Вкусни и освежаващи напитки, които ускоряват метаболизма и насърчават изгарянето на мазнини. Ето и рецептите:

Студен чай с шипка и канела
Полза:
Шипката е концентриран източник на витамин C и осигурява изгарянета на мазнини. Особено при стрес и склонност към наддаване на килограми. Витамин С намалява количеството на хормона на стреса кортизол. Канелата е билка за регулиране на нивото на кръвната захар. Но не под формата на прах в рецептата,препоръчвам шушулка.
Рецепта:
5 чаши вряща вода за 10 пакетчета шипка и 3 шушулки канела. Оставете 10 минути. Извадете пакетчетата чай и сложете течността в хладилник за 2-3 часа след при. Ако искате да подсладите чая си, използвайте агаве или натурален пчелен мед. Сервирайте с лед.

Студен зелен чай с джинджифил
Полза:
Зеленият чай увеличава изгарянето на мазнините и ускорява обмяната на веществата. Джинджифила също има ефект за ускоряване на обмяната на веществата. Пиенето на чай, особено след хранене, улесняват храносмилането.
Рецепта:
5 чаши вряща вода за 7 пакетчета зелен чай и пресно нарязан джинджифил. Вари се 10 минути. Съхранява се в хладилник за 2-3 часа. Ако искате да подсладите чая си, използвайте агаве или натурален пчелен мед. Сервирайте с лед.

Студен чай от мате с лимон
Полза:
Билката мате идва от тропическите гори на Америка. Ускорява обмяната на веществата, поставя организма в режим на изгаряне на мазнините. Лимонът съдържа витамин С.
Рецепта:
5 чаши вряща вода за 10 пакетчета мате и нарязан цял лимон. Вари се 10 минути. Съхранява се в хладилник за 2-3 часа. Ако искате да подсладите чая си, използвайте агаве или натурален пчелен мед. Сервирайте с лед.

Подобни статии

Коментирай