След ваканционна грижа за косата

юли 17, 2012 Няма коментари »
След ваканционна грижа за косата

По време на лятната ваканция, под влияние на слънцето, морето и басейна, увреждането на косъма е неизбежно. За да си върнете жизнената коса, трябва да положите различни грижи. Ето няколко съвета от blady.bg:

  1. Маски за коса. Редовната употреба на билкови и козметични продукти, лесно ще съживи косата ви. Рецепти за домашно приготвени маски за коса, може да откриете в www.blady.bg.
  2. Върхове на косъма. Оставете се в ръцете на своя фризьор. Най- доброто решение, за поддържане на здравината на косъма, е отстраняването на 1-2см от краищата.
  3. Ежедневна грижа за косата след слънце. Маската от авокато, овлажнява косъма и подхранва корените в дълбочина. Намачкайте едно узряло авокато с вилица, добавете му по една чаена лъжичка мед и ябълков оцет, един жълтък и три супени лъжици зехтин. Получената смес втрийте в корените на косата и разнесете с гребен по дължината на косата. Оставете за 10 минути и изплакнете с топла вода.
  4. Стилизиращи уреди. Избягвайте сешоара и пресата за коса. Не изтощавайте допълнително косъма, след лятната почивка.
  5. Смяна на цвета. Оставете боядисването за по-късен етап. Морето и слънцето са износили косъма и не е добре третирането му с химия.

Снимка: jeddahbeauty.com

Подобни статии

Коментари са забранени.