Синдром на дипломираните

май 20, 2014 Няма коментари »
Синдром на дипломираните
Синдром на дипломираните

Синдром на дипломираните

Когато се дипломираме, сме преди всичко, изпълнени с мечти за успешна кариера. Няма да е по-трудно от университета… така си мислим. Смятаме, че сме научили всичко за бизнеса, от дебелите книги и сме наясно как се прави всичко. Самочувствието е безкрайно.
Първо се разглеждат сайтове за работа. Смело се написва автобиография, която допълнително ти дава увереност.

„Много ясно, че ще ме наемат. Аз съм висшист, млад, амбициозен…“
Втората стъпка са предложенията за работа. Разбира се, че летвата е вдигната нависоко. Търсят се хубави позиции, висока заплата, добра компания, където да се развиваме.
И така, изпратени са купища автобиографии, до големите имена в бизнеса. Сега започва чакането. Дни, седмици, месеци, ни звук, ни стон. Нито една покана за интервю. Тогава егото започва да се пропуква.

„Защо не ме търсят? Дали има много кандидати? Може би ми трябват препоръки, или опит? Има ли нещо грешно в документите ми?“
Синдромът на дипломираните е задължителен, по пътят към успешната кариера. Всеки се сблъсква с горчивата истина. Борбата за работа е безмилостна и жестока. Никой няма да ти постели. Сам трябва да се бориш. Сега започва истинският живот, далеч от университетската скамейка. Досега беше лесно. Изпит, поправка, ликвидация… Реалният живот е различен.
Тепърва ще осъзнаеш какво е да си част от бизнеса!

Подобни статии

Коментари са забранени.