Синдромът “Супер жена” води до супер стрес

май 15, 2012 Няма коментари »
Синдромът “Супер жена” води до супер стрес

Синдромът “Супер жена”, се среща все по-често при съвременните дами, които искат да бъдат супер майка, супер съпруга, супер бизнес дама, супер булка и т.н. Чувството, да бъдеш най, навсякъде, води до супер стресово състояние.

Да бъдете най, не ви прави идеална! Опитайте се да не поемате свръх отговорности, които не са по силите ви. Отхвърлете някои задължения.
Бъдете уверена! По време на срещи, вземайте думата, задавайте въпроси. Покажете незабавна реакция, към този, който ви прекъсва. Изразявайе мнението си пред хора с признат авторитет. Защитавайте своите идеи, спрямо тези на другите.
Доверявайте се на себе си! Не се съобразявайте с мнението на другите. Доверете се на своите убеждения, вземайте правилни решения. Не избягвайте партита, където всички са по двойки, а вие нямате партньор. Може да е забавно. Ако не получите искана услуга, повторете желаното / магазин, ресторант/.
Грижете се за своите собствени нужди! Без да изпитвате чувсто на вина, задоволявайте своите нужни. Грижете се за себе си поне толкова, колкото се грижите за останалите.
Почувствайте се удобно в кожата си! Всеки ден отделяйте време, за да си починете и да съберете сили. Когато знаете, че сте права и не сте виновна, не се извинявайте. Чувствайте се свободна да си поискате обратно заетите назаем вещи.
Снимка:mpchristianity.com

Подобни статии

Коментари са забранени.