Сенки според цвета на очите

май 28, 2012 Няма коментари »
Сенки според цвета на очите

Важна подробност, при избора на сенки, е цветът на очите ви. Трябва да изберете гамата, според това, дали ще ви подхожда, или не. В тази статия, ще ви дам няколко съвета при избор на сенки за очи.

Сини очи.
За да разкриете естествената красота на очите си, изберете тон от портокаловата гама. Тази гама, съдържа цветовете на земята: от една страна, шоколадово кафяво и бежово, а от друга, по-живи нюанси, като мандариново оранжево. Ако искате да постигнете по-добър ефект, очертайте формата на очите си с кафяв молив. Нанасяйте сенките върху клепача, като наблегнете на краищата на очната ви линия. Ако искате очите ви да имат по-блестящ ефект, използвайте патладжанено кафяво.

Зелени очи.
Ако искате да имате по-изразителен поглед, изберете тон от червената палитра. Розово и топли нюанси като лавандула, са най-подходящи за вас. Като избирате цвят от червената палитра, избягвайте тонове, които са по-силни от вашите очи. В противен случай, те ще бледнеят пред сенките. С черен молив и светли тонове, ще постигнете страхотен ефект. А с медните цветове, ще имате секси и изразителен поглед.

Кафеви очи.
Не мислете, че кафевите очи, са нещо обикновено. За да ги изкарате на преден план, използвайте синята гама. Така ще постигнете контраст, и ще изглеждате привлекателна. Може да изберете кобалт, небесно синьо, бледо синьо. Ако предпочитате светли сенки, очертайте долният край на очите си с тъмно син молив и нанесете светло сини сенки. Така ще се получи драматичен израз на лицето ви. Ако искате по-естествен вид, може да разчитате на кафевите тонове.

Сиво-сини очи.
Сенките в камофлажно зелено, ще контрастират на очите ви и ще постигнете естесвен вид.

Синьо-зелени очи.
Ще подчертаете очите си със синята гама. Нанасяйте сенките, без да прекалявате.

Сиви очи.
Подходящи сенки за вас са: опалени, перлени и сини.

Сиво-зелени очи.
Иделани за вас са сенки, смес от пепел от рози и зелено. Не забравяйте и черният молив. Много популярно е използването на сребърни цветове.

Лешникови очи.
Използвайте сенки от кафявата гама. За предпочитане, използването на два различни тона.

Снимка: paktrendz.com

Подобни статии

Коментари са забранени.