Свекървище – как да се справя с майка му?

септември 11, 2012 Няма коментари »
Свекървище – как да се справя с майка му?

В много филми присъстват сцени за запознанство и взаимоотношения с родителите на партньора. Повечето са комедични, но в реалният живот не е точно така. Срещата с майката и общуването с нея е изпитание за повечето жени. Това е в резултат на завист и ревност, породена от това, че се превръщате в дама номер 1 за любимият син. В тази статия ще ви дам няколко съвета, как да се справите с майката на половинката си. Добрите взаимоотношения ще са от полза за вашият щастлив и безпроблемен съвместен живот.

Запознанство.
Първото впечатление е много важно. Следователно, на първата среща е добре да бъдете спокойна и учтива. Усилиета да я убедите колко сте съвършена, би било погрешно. Бъдете внимателна. Избирайте теми, които я карат да се чувства комфортно. Например, разкажете за своето семейство. Друго, което трябва да имате предвид е, да не говорите за връзката с нейният син и да не споделяте подробности около вашите взаимоотношения, особено ако имате проблеми.

Развитие.
Опитайте се да не се дразните от нещата, които казва. В периода на развитие на вашите отношения, е важно да помислите над нейните думи. Естествено няма да ви е приятно ако ви се меси в отношенията, или говори за бившата му. В никакъв случай не приемайте това за унижение. Напомнете си, че и тя свиква с вас.

Сближаване.
Неприятно ви е, че ви се меси. Тогава не го позволявайте. Как ли? Изпреварете я, като поискате съвет от нея. Ако идеята ви допада, похвалете свекърва си. Ако ли не, само изслушайте съветите, без да изпълнявате казаното.

Разбирателство.
Опитайте се да се разбирате с нея през целият си живот. Не забравяйте, че тя ви чувства като заплаха. Дали ще направите нейният син щастлив, дали ще го отдалечите от нея. Не забравяйте, че тя е дала голям генетичен, емоционален и психологически принос за изграждането личността на вашият партньор. Опитайте се да бъдете приятелки.

Снимка: rstvideo.com

Подобни статии

Коментирай