Саралии

декември 23, 2013 Няма коментари »
Саралии

СаралииНеобходими продукти:
1 пакет точени кори
половин чаена чаша слънчогледово олио
1 супена лъжица краве масло
1 чаена чаша смлени орехи
1 супена лъжица канела
1 супена лъжица захар
За заливката:
2 ч.ч. захар
1,5 ч.ч. вода

Начин на приготвяне:
Смесете захар, орехи и канела в подходящ съд. Сгорещете слънчогледово олио и сложете в него масло. Сложете две кори една върху друга. В единият край сипете ореховата смес. Поръсете корите с олиото. С тънка точилка навийте корите на руло. Свийте от краищата към средата, така че да се набръчка и изтеглете точилката. Поставете парчето в тава. Продължете докато свършат корите. След това нарежете на малки саралийки. Загрейте фурната на 200 градуса. Печете саралиите до зачервяване. Оставете да изстинат. Пригответе сиропа. Загрейте водата и добавете захарта. Оставете да поври, докато водата леко промени цвета си. Залейте изстиналите сладки с горещ захарен сироп. Оставете да попият. Сервирайте студени.

Подобни статии

Коментирай