Руло „Стефани“

декември 30, 2013 Няма коментари »
Руло „Стефани“
Руло Стефани

Руло Стефани

Необходими продукти:

  • 800 г телешка кайма
  • 1 голяма глава лук
  • 2 моркова
  • кисели краставички /50г/
  • 4 яйца
  • 2 – 3 с.л. олио
  • черен пипер на вкус
  • сол
  • кимион – 1 щипка

Начин на приготвяне:
Морковите се почистват, нарязват се на ситно и се сваряват. Киселите краставички също се нарязват, както и лукът. Каймата се омесва с едно яйце, черен пипер, сол, кимион, лук и се оставя да престои в хладилник поне за 1 час. Отаналите яйца се сваряват и се обелват. Каймата се разтила върху алуминието фолио и в нея се подреждат яйца, нарязаните моркови и кисели краставички и след това се оформя на руло. Увитото във фолио руло се поставя в тавичка и се пече 60 минути в предварително загрята фурна на 250 градуса. Рулото се сервира топло с гарнитура по желание.

Подобни статии

Коментирай