Рим

октомври 27, 2012 1 Коментар »
Рим

Едно от местата, на които ще се върна отново, е Рим. Вярно, че не успях да видя папата, но спомените за древният град, ще останат ярки в моето съзнание, за цял живот. Историята на велика империя и творения на забележителни личности, събрани на едно място.
Има две неща, които задължително трябва да се видят в Рим – Колизеумът и Ватикана. Като се включват църквата Свети Петър и Ватиканските музеи. Не ми достига дар слово да опиша разкоша и красотата на всичко, което видях. Творенията на хора като Микеланджело и Рафаело трябва да се видят на живо.

Колизеумът безспорно е един от символите на Рим. Много по-разрушен, отколкото изглежда на снимки. Трибуните липсват изцяло. За щастие, докато разглеждах, се реставрираше по-голямата част от тази забележителна сграда.Триумфалната арка на император Константин I се намира се точно до Колизеума.

Монумента на Vittorio Emanuele II е госта голяма сграда. Известна е като паметник на незнайниятвоин, а вътре има военен музей.

Fontana di Trevi е най-големият фонтан в Рим и обозначава краят на един от акведуктите, които в древността са снабдявали града с вода. Tова е едно от любимите места на туристите и е пълно с хора през цялото денонощие.

Пантеонът („храм на всички богове“) отвън не изглежда толкова впечатляващо, колкото отвътре. Отделете време, за да влезете.

Има още много места, които да разгледате: Piazza di Spania, Piazza Navona и др. Вземете си карта и обикаляйте пеш. Аз го направих и не съжалявам. Насладете се и на нощният живот. Най-важното е да усетите духа на този древен град.

Подобни статии

1 Коментар

  1. ваня октомври 31, 2012 в 05:59 -

    Любимият ми град!

Коментирай