Рим

октомври 27, 2012 1 Коментар »
Рим

Едно от местата, на които ще се върна отново, е Рим. Вярно, че не успях да видя папата, но спомените за древният град, ще останат ярки в моето съзнание, за цял живот. Историята на велика империя и творения на забележителни личности, събрани на едно място.
Има две неща, които задължително трябва да се видят в Рим – Колизеумът и Ватикана. Като се включват църквата Свети Петър и Ватиканските музеи. Не ми достига дар слово да опиша разкоша и красотата на всичко, което видях. Творенията на хора като Микеланджело и Рафаело трябва да се видят на живо.

Колизеумът безспорно е един от символите на Рим. Много по-разрушен, отколкото изглежда на снимки. Трибуните липсват изцяло. За щастие, докато разглеждах, се реставрираше по-голямата част от тази забележителна сграда.Триумфалната арка на император Константин I се намира се точно до Колизеума.

Монумента на Vittorio Emanuele II е госта голяма сграда. Известна е като паметник на незнайниятвоин, а вътре има военен музей.

Fontana di Trevi е най-големият фонтан в Рим и обозначава краят на един от акведуктите, които в древността са снабдявали града с вода. Tова е едно от любимите места на туристите и е пълно с хора през цялото денонощие.

Пантеонът („храм на всички богове“) отвън не изглежда толкова впечатляващо, колкото отвътре. Отделете време, за да влезете.

Има още много места, които да разгледате: Piazza di Spania, Piazza Navona и др. Вземете си карта и обикаляйте пеш. Аз го направих и не съжалявам. Насладете се и на нощният живот. Най-важното е да усетите духа на този древен град. buy xanax no prescription xanax online without prescription klonopin online pharmacy buy ativan online buy xanax no prescription buy xanax online buy valium online valium for sale tramadol online no prescription xanax online no prescription tramadol online no prescription buy valium online tramadol online no prescription

Подобни статии

1 Коментар

  1. ваня октомври 31, 2012 в 05:59 -

    Любимият ми град!

Коментирай