Рецепти и съвети за перфектен пикник

юли 16, 2012 Няма коментари »
Рецепти и съвети за перфектен пикник

Пикникът е очаквано преживяване за двойки, семейства или компании, които искат да хапнат вкусна храна на открито. Това е начин да се избяга от шумният град и да се забравят проблемите. Планирането на перфектният пикник включва не само намиране на идеалното място, но и оформяне на меню. Ако сте любители на природата и вкусната храна, blady.bg ви предлага няколко съвета и рецепти за перфектен пикник.

Съвети за перфектен пикник.

  • Изберете тема на деня и се водете от нея. Ако е романтичен пикник, направете диск с любовни песни и храна във форма на хапки, за да можете да се храните един друг. Ако е семеен излет, измислете игри, с които да се забавлявате.
  • Планирайте всички детайли и направете списък. Вземете нужните вещи и любима храна. Не забравяйте одеяло и удобна възглавница.
  • Подредете добре кошницата. Уверете се, че чупливите чаши или бутилки, са съхранени правилно. Течностите също трябва да се подредят предпазливо. Не бихте искали да рисковате всичко да е в сос или вино.
  • Изберете подходящо вино, в зависимост от вашите вкусове. Съобразете се с храната, която ще ядете на пикника. Розе подхожда на традиционното меню, като скара и пилешко. Сиренето и колбасните деликатеси се комбинират добре с Каберне. Пресни плодови, като праскови, ягоди и боровинки си пасват с Шардоне.
  • Почистете след себе си. Вземете салфетки, мокри кърпи и чували за отпадъци. Не оставяйте боклуци за следващите любители на природата.

Пикник рецепти.

Пиле по италиански /4 порции/.
Необходими продукти:
4 пилешки гърди;
1 до 2 супени лъжици студено пресован зехтин, плюс допълнително поливане;
сол и прясно смлян черен пипер;
1 лимон, срязан наполовина;
2 супени лъжици чесън на прах;
4 супени лъжици разтопено масло;
8 филийки хляб;
доматено песто с босилек / следващата рецепта/;
8 парчета прошуто;
маруля (около 8 листа);
1 домат, нарязан.
Начин на приготвяне:
Загрейте скарата. Потопете пилете в зехтин и поръсете със сол и пипер. Печете от двете страни за по 4 минути.
Смесете чесъна и разтопеното масло. Намажете филийките хляб и ги изпечете на скарата. Оформете сандвичи, като редите филия, намазана с доматено песто, марула, пиле,домат, маруля и завършете с втора филия хляб.
Забележка: опаковайте всеки сандвич поотделно.

Доматено песто с босилек / около 3 чаши /.
Необходими продукти:
1 връзка пресен босилек;
1 чаша сушени домати, потопени в топла вода;
сол и прясно смлян черен пипер;
2 супени лъжици пармезан;
2 чаши зехтин екстра върджин.
Начин на приготвяне:
Смесете всички съставки с блендер, без зехтин. Като се получи хомогенна смес, започнете да добавяте мазнината, като бъркате непрекъснато. Съхранявайте в хладилник.

Италиански Картофена салата / 4-6 порции /.
Необходими продукти:
1кг картофи;
1/2 чаша бял балсамов оцет;
1 с.л. дижонска горчица;
2 чаени лъжички захар;
1 чаена лъжичка целина;
1 чаена лъжичка риган;
1 червен лук;
Начин на приготвяне:
Сварете картофите и ги нарежете на полумесеци. Разбъркайте останалите съставки в купа. Изсипете полученият дресинг върху картофите и ги оставете в хладилник за едно денонощие.

Снимка: theyummishfaith.com

Подобни статии

Коментари са забранени.