Рецепти и съвети за перфектен пикник

юли 16, 2012 Няма коментари »
Рецепти и съвети за перфектен пикник

Пикникът е очаквано преживяване за двойки, семейства или компании, които искат да хапнат вкусна храна на открито. Това е начин да се избяга от шумният град и да се забравят проблемите. Планирането на перфектният пикник включва не само намиране на идеалното място, но и оформяне на меню. Ако сте любители на природата и вкусната храна, blady.bg ви предлага няколко съвета и рецепти за перфектен пикник.

Съвети за перфектен пикник.

  • Изберете тема на деня и се водете от нея. Ако е романтичен пикник, направете диск с любовни песни и храна във форма на хапки, за да можете да се храните един друг. Ако е семеен излет, измислете игри, с които да се забавлявате.
  • Планирайте всички детайли и направете списък. Вземете нужните вещи и любима храна. Не забравяйте одеяло и удобна възглавница.
  • Подредете добре кошницата. Уверете се, че чупливите чаши или бутилки, са съхранени правилно. Течностите също трябва да се подредят предпазливо. Не бихте искали да рисковате всичко да е в сос или вино.
  • Изберете подходящо вино, в зависимост от вашите вкусове. Съобразете се с храната, която ще ядете на пикника. Розе подхожда на традиционното меню, като скара и пилешко. Сиренето и колбасните деликатеси се комбинират добре с Каберне. Пресни плодови, като праскови, ягоди и боровинки си пасват с Шардоне.
  • Почистете след себе си. Вземете салфетки, мокри кърпи и чували за отпадъци. Не оставяйте боклуци за следващите любители на природата.

Пикник рецепти.

Пиле по италиански /4 порции/.
Необходими продукти:
4 пилешки гърди;
1 до 2 супени лъжици студено пресован зехтин, плюс допълнително поливане;
сол и прясно смлян черен пипер;
1 лимон, срязан наполовина;
2 супени лъжици чесън на прах;
4 супени лъжици разтопено масло;
8 филийки хляб;
доматено песто с босилек / следващата рецепта/;
8 парчета прошуто;
маруля (около 8 листа);
1 домат, нарязан.
Начин на приготвяне:
Загрейте скарата. Потопете пилете в зехтин и поръсете със сол и пипер. Печете от двете страни за по 4 минути.
Смесете чесъна и разтопеното масло. Намажете филийките хляб и ги изпечете на скарата. Оформете сандвичи, като редите филия, намазана с доматено песто, марула, пиле,домат, маруля и завършете с втора филия хляб.
Забележка: опаковайте всеки сандвич поотделно.

Доматено песто с босилек / около 3 чаши /.
Необходими продукти:
1 връзка пресен босилек;
1 чаша сушени домати, потопени в топла вода;
сол и прясно смлян черен пипер;
2 супени лъжици пармезан;
2 чаши зехтин екстра върджин.
Начин на приготвяне:
Смесете всички съставки с блендер, без зехтин. Като се получи хомогенна смес, започнете да добавяте мазнината, като бъркате непрекъснато. Съхранявайте в хладилник.

Италиански Картофена салата / 4-6 порции /.
Необходими продукти:
1кг картофи;
1/2 чаша бял балсамов оцет;
1 с.л. дижонска горчица;
2 чаени лъжички захар;
1 чаена лъжичка целина;
1 чаена лъжичка риган;
1 червен лук;
Начин на приготвяне:
Сварете картофите и ги нарежете на полумесеци. Разбъркайте останалите съставки в купа. Изсипете полученият дресинг върху картофите и ги оставете в хладилник за едно денонощие.

Снимка: theyummishfaith.com buy xanax no prescription xanax online without prescription klonopin online pharmacy buy ativan online buy xanax no prescription buy xanax online buy valium online valium for sale tramadol online no prescription xanax online no prescription tramadol online no prescription buy valium online tramadol online no prescription

Подобни статии

Коментари са забранени.