Психология на цветовете в офиса

май 2, 2012 Няма коментари »
Психология на цветовете в офиса

Всички знаем, че цветовете оказват особено влияние върху психологичната настройка при човека. Това не прави изключение и в работната обстановка. Обзавеждането, обикновено зависи от сферата на работа, но винаги е добре да си направиш работнотo място приятно, като внесеш малки щрихи, които на теб ти харесват.

Психология на цветовете в офиса

Психология на цветовете в офиса

Ето някои цветови предложения:
Червен.
Повишава кръвното налягане, увеличава притока на кръв и възбужда апетита. Много компании в хранително-вкусовата сфера, го предпочитат.
Кафяв.
Този цвят е за предпочитане при бизнес срещи и семинари. Неформален, спокоен и непринуден, той помага на хората да се отпуснат и да не са отдръпнати. Цвета на почвата, кара те да се слееш с тълпата.
Зелен.
Зеленото е цвят на доверието. Има релаксиращ ефект. Използва се в много болници.
Черен.
Представлява мощта, страстта и амбицията. Казват, че Айнщайн е имал черни завеси, за да успява да се концентрира, далеч от слънчевата светлина.
Син.
Синьото е цветът на спокойствието. Намаля кръвното налягане. Според арабската култура, сините камъни намалят притока на кръв. Държавните глави, често предпочитат тъмносин костюм, за международните срещи.
Лилав.
Този цвят влияе невротично и сплашващо на хората. Съветвам ви, да не го използвате в офиса.
Розов.
Хората се чувстват удобно, когато отсрещния е облечен в розово. Затова е предпочитан цвят при много изложения и търговски конференции.
Жълт.
Привлича внимание. Не се използва за офиси.
Бял.
Стабилност, приемственост и чистота. Това придава благоприятен вид на офис обстановката. Мениджърите е добре да избират бели тоалети.

Подобни статии

Коментари са забранени.