Пролетно почистване на вашите финанси

март 21, 2013 Няма коментари »
Пролетно почистване на вашите финанси

Пролетта настъпи – време е да почистите не само къщата, но и вашите финанси! Каква по-идеална причина, да промените дома, парите и бюджета си към по-добро?

Финанси, пари, бюджет, спестявания. Това са думи, които избягваме, но са от съществено значение за нас. Парите и финансите ни позволяват да подсигурим себе си и децата си, бюджета поддържа разходите, а нашите спестявания ни помагат да подготвим своето бъдеще. В крайна сметка, нашите пари са по-важни от почистването на къщата, така че, нека да пристъпим към изчистването на финансите.

Проследете разходите за един месец.
Преди да вкарате финансите си в ред, трябва да видите къде отиват парите ви. Проследете какво точно получавате и колко харчите за един месец. Направете си проста електронна таблица на EXCEL. На първите пет реда напишите приходите си, а останалите редове оставете за разходи. Това включва всички плащания, пари за екскурзии, храна и забавление. Записвайте всичко, което похарчите. Няма нищо сложно. Просто запишете.

Прегледайте резултатите.
Възможно ли е да харчите повече, отколкото получавате? Или разходите ви са по-ниски от приходите? Надявам се да е второто, но ако не е, вижте някои съвети за спестяване.

  • Преминете към по-ниски планове за мобилни телефони, кабелна и Интернет.
  • Купувайте облекло и обувки, само, когато се налага.
  • Гответе вкъщи, за да избегнете храненето навън.
  • Сигурна съм, че можете да намалите баровете и забавленията.

Подобни статии

Коментирай