Проблеми в офиса – как да се справя с колежката?

май 31, 2012 Няма коментари »
Проблеми в офиса – как да се справя с колежката?

Във всеки офис има по една ‘черна овца’. Въпреки, че е неспособна, тя винаги се опитва да изпъкне на заседанията и оперативките. Всички се чудите, защо е наета. Проблемите в офиса нямат край. Ако често си задавате въпроса, “ как да се справя с колежката”, прочетете моите съвети.
Стъпка 1: Фокусирайте се върху себе си. Ако тя прекъсне вашето предложение, означава, че чувства несигурност и не е уверена в себе си. Не се разсейвайте с гнева си. Това ще ви отнеме точки. Налейте си чаша вод, за да спечелите време и да помислите каква ще е следващата ви стъпка.
Стъпка 2: Върнете вниманието върху себе си. Искате да върнете вниманието върху себе си…направете го дипломатични, с фразата “ добре казано, но както казах преди малко”. Смисълът е в начина, по който се изразите. Не позволявайте, да се усети гнева ви. Просто се върнете към предложението, което е било прекъснато.
Стъпка 3: Не използвайте глупави тактики. Не правете същото като нея. Това няма ефект. Опитайте положително утвърждаване. Повтаряйте си наум:
“ Моите предложения са по-цении и ще отличат екипа ни.”
“Аз не си позволавам да бъда разсеяна.”
Стъпка 4: Не носете гнева в себе си през целият ден. Погрижете се да не се разпространи клюката за инцидента. Това ще ви изтощи и няма да имате достатъчна енергия, за да работите пълноценно и ефективно. Забравете случилото се – имате много по-важни дела за вършене.

Снимка:sheknows.com

Подобни статии

Коментари са забранени.