Приказен замък „Влюбен във вятъра“

септември 11, 2013 Няма коментари »
Приказен замък „Влюбен във вятъра“

Случайно попаднах на това вълшебо място. Отклоних се от пътя Бургас към Приморско, в дясно към село Равадиново. Там на не повече от 2км се намира приказен замък, с романтичното име „Влюбен във вятъра“.
IMG_9704На входа ще ви посрещне посланието:
“Странник съм аз от далечна земя и по пътя те носих в сърцето си,
Пазих те скрито в мойта душа, както майка пази детето си.
Носих те дълго моя мечта и изграждах те камък по камък,
Виждам те вече, пред мен си сега – “Влюбен във вятъра” приказен замък!”
IMG_9688
Изграден е от камъни от Странджа планина, месинг и мед. Има уникална дърворезба и впечатляващи статуи. Според специалисти, камъните използвани за градежа съдържат микродиаманти. Затова сградата променя цвета си. Рано сутрин е бледорозова, а през деня е бяла.
IMG_9593
Единственият замък в България е обгърнат в зеленина, има езеро с лебеди. В двора се разхождат пауни. Атмосферата е величествена. Спокойствие и уют блика от всеки кът. Ще видите винарна в едно от подземията, а в друго ще разгледате уникална колекция от картини. Църква в двора на замъка е с уникален иконостас и иконописи с барокови елементи.
IMG_9652
Градината е богата и с много фонтани и езерца, за които вече се носят вече поверия.Езерцето с орловия водопад помага при вземането на труден изпит. Хвърлена монета в “Чашата на великана” дава вяра, че няма да си гладен и жаден през годината. Голяма любов ще ти донесе хвърлената монета във “Фонтана на избягалата грация”.

Подобни статии

Коментирай