Преобразете лошият ден на работа

септември 25, 2013 Няма коментари »
Преобразете лошият ден на работа

Независимо дали обичате работата си, или я мразите, винаги може да имате лош ден на работното място. Има няколко тайни техники за преобразяване на несполуката и излизане на върха. Ето как може да бъдете щастлива бизнес дама.

Признайте грешките си.

Това не означава да излезете в коридора, да спрете първият колега и да започнете да разказвате за всички грешки, които сте правили от началото на вашата кариера. Имам предвид, че стресът често е последствие на гузната съвест. Защо просто не приемете, че всеки греши. Опитайте се да се примирите с това, че сте просто човек, а не божество. Намалете тежестта, като спрете да увеличавате напрежението. Основният ви страх е да не бъдете хванат в грешка, нали? Защо не се концентрирате в поправянето на тази грешка? Ще се почувствате по-добре от проявената смелост и изобретателност. Ще се изумите от въздействието на това, върху вашата репутация.

Избройте положителното.

Напълно нормално за човешката природа, е да се фокусира върху решаването на проблемите. Понякога трябва да се изстреляте в тази насока, за да видите, че наистина действа. Когато сте сигурни, че няма какво по-лошо да се случва, вземете лист и хартия. Напишете 10 неща, които вървят в правилната посока и са добре. Може да ви се стори трудно. Но винаги ще има поне 10 положителни точки в работата ви. Това ще ви даде сила да продължите напред.

Спрете клюките.

Във всеки колектив има ‘доброжелатели’, които винаги говорят зад гърба на колегите. Ако сте от клюкарите, спрете, ако не сте от тях, също има какво да направите. Когато в обедната почивка някой започне да злослови, грациозно може да смените темата. В добра среда, където всички се разбират, ще работите по-лесно, без стрес и натоварване.

Облечете се като победител.

Може да ви се стори нереално. Но облеклото променя работният ви ден. Когато сте със старомодни и неудобни дрехи, настроението ви няма как да е добро. Ако сте облечени като победител, това е крачка към успеха. Настроението в голяма степен, зависи от дрехите. Освен това, по дрехите посрещат. Някой беше казал: Облечи се като такъв, какъвто искаш да работиш.

 

 

Подобни статии

Коментирай