Ползите от морската вода

юни 14, 2012 Няма коментари »
Ползите от морската вода

Знаете ли какви са ползите на морската вода за лицето и кожата?
Тя е ефективна при грижата за тялото и лечението на редица болести. Лечебните термални води съдържат 1000мг активни съставки в 1 литър. А в морето – 40 пъти повече. Днес, чистата морска вода се е превърнала в полулярен, естесвен метод за лекуване, в много медицински центрове по света. В тази статия, избрахме да ви напишем някои от ползите на морската вода. Ето какви са те:

Лечение на кожни заболявания.
Солената морска вода се използва за лечение от времето на Хипократ. Бащата на модерната медицина, е открил ефекта на морската вода, при раните на рибарите. След това са започнали да я използват и върху пациенти. Тя се прилага при белене на кожата, обриви и други кожни заболявания. Съвременната медицина, прилага метод на лечение, който се нарича теласотерапия, или лечение с морска вода.

Морската вода разкрасява.
Морската сол, която се получава при изпаряване на морската вода, се използва в много спа центрове, като техника за масаж, премахване на токсини от кожата, пилинг, намаляване на мускулни болки и спазми.

Лечение на синузит.
Ако страдате от грип или настинка, впръскването на морска вода в ноздрите, прочиства слузта. Може да се използва за гаргара, при болки в гърлото. Много е ефективна за облекчаване на синузит.

Морската вода е източник на антиоксиданти.
Проучване, направено в Италия, доказва, че домати, поливани с морска вода, са с по-високо антиоксидантно действие, отколкото домати, поливани с обикновена вода. Ето защо, консумирането на продукти, отглеждани с морска вода, се използват при лечение на сърдечно съдови и ракови заболявания.

Снимка: wikimedia.org

Подобни статии

Коментари са забранени.