Полезно в кухнята

март 29, 2013 Няма коментари »
Полезно в кухнята

Не пренебрегвайте тези малки съвети, които ще направят живота ви по-лесен!

  • Правене на майонеза. Ако сместа се пресече, разбийте хубаво един яйчен жълтък с 2-3 капки оцет и сгъстете с достатъчно зехтин. Полученото, постепенно прибавете към пресечената смес, като бъркате непрекъснато.
  • Повече сол в яденето. Добавете няколко парчета суров картоф, това ще поеме солта.
  • Варене на картофи. Във водата за варене сложете една супена лъжица оцет. Така картофите стават по-вкусни и запазват цвета си.
  • Варене на боб. Оставете зрелият боб в хладка вода, една нощ преди готвенето. Когато го варите, добавете една чаена лъжичка сода бикарбонат.
  • Белене на домати. За да обелите по-лесно доматите, потопете ви във гореща вода. Прокарайте ножа, с обратната част на острието, по повърхността на домата. Така беленето е по-лесно.
  • Сосове. Солта понякога пресича млякото. Когато правите бешамел или други млечни сосове, осолете накрая.
  • Влажно кафе. Ако забележите, че насипното кафе се в овлажнило, добавете в буркана две бучки захар.
  • Белене на лук. Ако ви се насълзяват очите, потопете лука в купа с вода и така започнете да белите.

Подобни статии

Коментирай