Подгответе кожата си за пролетта

февруари 21, 2013 Няма коментари »
Подгответе кожата си за пролетта

Подгответе кожата си за преминаване от зимата към пролетта. Смяната на сезоните е благоприятна, при полагане на правилна грижа.
Ако сте пропуснали SPF през студените месеци, сега е време да възстановите кожата си, за да се предпазите от UV лъчите и да забавите стареенето. Използвайте овлажняващи продукти.
Ръцете ви се нуждаят от грижа. Всеки път, когато разсаждате цветя, ги мажете с вазелин. Слагайте латексови ръкавици, под грубите градински такива.
Ексфолирането е много важно, особено когато се подготвяте за премахване на нежелани косми. Използвайте нежна формула скраб, като тези базирани на кафява захар.
Почистете козметичната си чантичка до всяка малка четка. Ако смятате да инвестирате в нови продукти, заменете тези, които стоят по дълго върху кожата ви, като нощен крем например.
Кожата произвежда повече масла през пролетта, така че ще се нуждаете от тоник, като същевременно подхранвате устните си с овлажняващ балсам.
Заедно с почистването и тонизирането, пролетта в време за пара, последвана от подходяща маска за вашият тип кожа.
Яйчен белтък и цитруси, са идеална маска за нормална към мазна кожа. Ще стегне порите и ще ви придаде по свеж тен. Овесената каша е подходяща грижа за чувствителната кожа. Нанесете я върху лицето и изплакнете след 15 минути.
Може да открите достатъчно домашни рецепти за козметични грижи, в www.blady.bg, подходящи за всеки вид кожа.

Подобни статии

Коментирай