Подгответе кожата си за лятото

април 18, 2014 Няма коментари »
Подгответе кожата си за лятото

Здрава кожа се постига с пиене на много вода, поемане на достатъчно витамини, бързо ходене…все прости, но важни подробности. След дългите студени зимни месеци, кожата губи блясъка си, а понякога се появяват пъпки и мастни образувания. Със спадането на температурата, се увеличава секрецията на мазнини. Климатиците и другите отоплителни уреди, намаляват влажността на въздуха. Всичко това влошава подхранването на кожата. Със стоплянето на времето и показването на слънцето, обмяната на веществата се усилва и кожата придобива блясък. Ако и вие положите малко грижи, ще се сдобиете с идеално гладка кожа. Ето няколко предложения, как да подготвите кожата си за лятото.

Пийте поне 8 чаши вода на ден.
60% от телесното тегло се състои от вода. С напредването на възрастта, количеството намалява. В резултат кожата загрубява, еластичността намалява и се появяват бръчки. Водата помага на организма да функционира нормално. Също така, помага за изхвърлянето на токсините от тялото. Затова се постарайте да пиете повече вода.
Подхранвайте кожата си добре.
• 1 чаша броколи на ден
Витамин А повишава еластичността на кожата и овлажнява. Витамин С е важен при защитата на съединителната тъкан. Яденето на 1 купа броколи на пара, всеки ден, осигурява достатъчна доза от тези витамини.
• Шепа ягоди
Една шепа ягоди всеки ден или през ден ще подкрепи вашата кожа с Витамин С.
• Връзка магданоз
Всяка сутрин на закуска магданоз, богат на Витамин С.
• 1-2 пъти седмично сьомга
Храни, богати на Омега 3 мастни киселини играят важна роля при защитата здравето на кожата.
Правете си пилинг.
Правенето на пилинг вкъщи, не е много ефикасно. Обърнете се към специалист. Процедурата трае 15мин. Ако през зимата, си правите пилинг, веднъж месечно, ще имате красива кожа.
Бързо ходене в природата.
Ходенето на открито, ще накара кожата ви да заблести. С правенето на упражнения, се отделят хормони като ендорфин, които поддържат този ефект. Специалистите препоръчват ходене 3 пъти седмично, по 45мин.
Използвайте правилните продукти.
Със смяната на сезоните, се сменят и козметичните продукти. Докато през зимата се използват по-мазни кремове, сега са ви нужни лосиони на водна основа. Съобразявайте се с вида на вашата кожа.
Избягвайте алкохола.
Прекомерната консумация на алкохол, води до загуба на вода и загрубяване на кожата.
Ембарго на захарта и рафинираните храни.
Свръх-консумацията на мазни и сладки храни нарушава съединителната тъкан. Освен това ускорява появата на петна и лекета по кожата.
И не на последно място, избягвайте солариума.buy xanax no prescription xanax online without prescription klonopin online pharmacy buy ativan online buy xanax no prescription buy xanax online buy valium online valium for sale tramadol online no prescription xanax online no prescription tramadol online no prescription buy valium online tramadol online no prescription

Подобни статии

Коментари са забранени.