Подгответе кожата си за лятото

април 18, 2014 Няма коментари »
Подгответе кожата си за лятото

Здрава кожа се постига с пиене на много вода, поемане на достатъчно витамини, бързо ходене…все прости, но важни подробности. След дългите студени зимни месеци, кожата губи блясъка си, а понякога се появяват пъпки и мастни образувания. Със спадането на температурата, се увеличава секрецията на мазнини. Климатиците и другите отоплителни уреди, намаляват влажността на въздуха. Всичко това влошава подхранването на кожата. Със стоплянето на времето и показването на слънцето, обмяната на веществата се усилва и кожата придобива блясък. Ако и вие положите малко грижи, ще се сдобиете с идеално гладка кожа. Ето няколко предложения, как да подготвите кожата си за лятото.

Пийте поне 8 чаши вода на ден.
60% от телесното тегло се състои от вода. С напредването на възрастта, количеството намалява. В резултат кожата загрубява, еластичността намалява и се появяват бръчки. Водата помага на организма да функционира нормално. Също така, помага за изхвърлянето на токсините от тялото. Затова се постарайте да пиете повече вода.
Подхранвайте кожата си добре.
• 1 чаша броколи на ден
Витамин А повишава еластичността на кожата и овлажнява. Витамин С е важен при защитата на съединителната тъкан. Яденето на 1 купа броколи на пара, всеки ден, осигурява достатъчна доза от тези витамини.
• Шепа ягоди
Една шепа ягоди всеки ден или през ден ще подкрепи вашата кожа с Витамин С.
• Връзка магданоз
Всяка сутрин на закуска магданоз, богат на Витамин С.
• 1-2 пъти седмично сьомга
Храни, богати на Омега 3 мастни киселини играят важна роля при защитата здравето на кожата.
Правете си пилинг.
Правенето на пилинг вкъщи, не е много ефикасно. Обърнете се към специалист. Процедурата трае 15мин. Ако през зимата, си правите пилинг, веднъж месечно, ще имате красива кожа.
Бързо ходене в природата.
Ходенето на открито, ще накара кожата ви да заблести. С правенето на упражнения, се отделят хормони като ендорфин, които поддържат този ефект. Специалистите препоръчват ходене 3 пъти седмично, по 45мин.
Използвайте правилните продукти.
Със смяната на сезоните, се сменят и козметичните продукти. Докато през зимата се използват по-мазни кремове, сега са ви нужни лосиони на водна основа. Съобразявайте се с вида на вашата кожа.
Избягвайте алкохола.
Прекомерната консумация на алкохол, води до загуба на вода и загрубяване на кожата.
Ембарго на захарта и рафинираните храни.
Свръх-консумацията на мазни и сладки храни нарушава съединителната тъкан. Освен това ускорява появата на петна и лекета по кожата.
И не на последно място, избягвайте солариума.

Подобни статии

Коментари са забранени.