Пиле Уелингтън

февруари 5, 2013 Няма коментари »
Пиле Уелингтън
Пиле Уелингтън

Пиле Уелингтън

Необходими продукти:

  • 1 пакет бутер тесто
  • 1 пилешки гърди
  • 200 гр. топено сирене
  • 3 с.л. сладка царевица
  • 2 с.л. сладък грах
  • 2-3 с.л. краве масло
  • половин връзка магданоз
  • 1 яйце
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:
Оставете тестото на стайна температура, докато се отпусне. Нарежете двата листа на по 4 квадрата. Запържете нарязаните пилешки гърди в маслото, добавете царевицата, граха, и топеното сирене. Оставете за 10 минути на котлона. Накрая добавете ситно нарязан магданоз. Като изстине сместа, сложете по 2-3 с.л. във всяко квадратче на тестото. С разбитото яйце намажете краищата, за да се слепят по-лесно и оформете фигурки по желание. Загрейте фурната на 250 градуса. Намажете подготвените парчета с яйце отгоре. Ако искате да се разлистят повече, пропуснете намазването. Но с яйце стават гланцирани. Намазнете тавата и изпечете парчетата, докато се зачервят.
Ястието се сервира топло.

Подобни статии

Коментирай