Отърви се от негативните емоции

февруари 18, 2013 Няма коментари »
Отърви се от негативните емоции

Огорчение, омраза, тревожност, скука… всички тези емоции са негативни, отърви се от тях!
Лошото настроение се задълбочава с думи като „ В депресия съм“, „ Защо аз“, „Кой ми го причини“, „Вие сте виновни“ и т.н. Не забравяйте, че „Който търси, намира“. Вие сами предизвиквате подобно състояние.

Живота е постоянно училище.
Информацията е във всеки от нас. Стига да търсим обучение. Навсякъде е пълно с информация. Вашите емоции също са средство на обучение. Ако използвате чувствата си по позитивен начин, те ще ви послужат. Например, когато сте самотни. Замислете се, дали това не означава нещо? Може би трябва да се социализирате, да се държите по-добре с околните, да се срещате повече с приятели. Съобщението на емоцията е различно за всеки. Ако възприемете негативните емоции, като съобщение, което се опитва да ви научи на нещо, колко ли ще се увеличи качеството ви на живот?

Емоциите не идват отвън, ние ги предизвикваме отвътре.
Т.е. ние сме източникът. Уволняват ви, възстановявате се за ден два, или един месец сте в депресия, докато се поболеете. Всичко е във ваши ръце. Силата идва отвътре. Задайте си правилните въпроси. Какво трябва да се промени? Кои са моите грешки? Как да се възползвам от ситуацията? Така ще дърпате въжетата на вашето развитие. Овладейте емоциите си и ги превърнете в тласък напред. Създайте си навик, да превръщате отрицателното в положително. Животът ви ще стане по-лесен с „розови очила“.

Подобни статии

Коментирай