Органична козметика

май 2, 2012 Няма коментари »
Органична козметика

Всичко, с което мажем тялото си, се попива от кожата и се смесва с кръвта. Затова използването на органични продукти, ни осигурява здраве. Здравословното ни състояние не зависи само от това, какво ядем и какво пием, а също и от козметиката, която използваме. Не забравяйте, че здравословната козметика, означава здраве!

Здраве от природата

Здраве от природата

Биологично чист

Биологично чист

Как да разберем дали продукта е органичен?
• Един продукт е биологичен, ако не съдържа синтетични материали: Парфюми, силикони, консерванти, пропил парабен, диоксин, бензил, натриев лаурил сулфат, парафин, химикали съдържащи формалхеиди.
• Суровините, използвани за продукта, трябва да растат неподправени. Биологичният материал е от съществено значение.
• Органичните продукти трябва да бъдат сертифицирани. Ако нямат сертификат на логото си, значи не се биологично чисти. Съществуват два сертификата: Cosm?bio и Ecocert. Първият е само за козметични продукти, вторият е на международната агенция за сертифициране.
Срок на годност на органичните продукти.
Обикновената козметика е с дълъг срок на годност. Може да се ползва и с години. Но органичните продукти, след отварянето на опаковката, се ползват от 6 до 12 месеца.
Съхранение на органичните продукти.
Трябва да внимаваме при съхраняването на органичните продукти. Препоръчва се съхранение на тъмно, без директна светлина и прохладно, без високи температури.

Натурална козметика

Натурална козметика

Добре е да използваме органични продукти, защото организма се бори дълго време, за изхвърлянето на химикалите, съдържащи се в широко разпространената козметика. Това води до състаряване, загуба на еластичност. Помага ни толкова, колкото и ни вреди.
Природата ни дава необятно богатство. Има лек за всичко болести. Богата на аромати и цветове, тя ни дава всичко, от което имаме нужда.

Подобни статии

Коментари са забранени.