Ново начало за вашата кариера

януари 3, 2013 Няма коментари »
Ново начало за вашата кариера

Новата година е възможност за ново начало. Не само в личен, но и в професионален план. Ето и моите съвети, как да превърнете работата си в мечтана кариера.

Определете най-любимото от вашата работа. Така ще се насладите на работния ден. Като се фокусирате върху интересни проекти, ще сте по-енергични и няма да се уморявате. Може това, което ви харесва да правите, да се нрави на колегите ви. Създайте ситуация, която да е печеливша за всички.

Научавайте повече от заобикалящата ви среда. Вижте кой си върши най-добре работата. Хората, които обичат да идват в офиса, излъчват положителна енергия, която може да бъде заразна. Опитайте се да поемете част от нея.

Опитайте се да намерите свой собствен уникален подпис. Ако трябва да се опишете с едно единствео изречение, което ви определя в личен и професионален план, какво ще е то? Използвайте го като ориентир, който да ви дава насоки.

Осъзнайте какво можете и какво не можете да контролирате. Направете списък. Задраскайте нещата, които ви карат да се чувствате напрегнати в офиса. Опитайте се да отделяте повече време на положителните неща.

Правете неща, които надвишават вашата позиция. Работете повече върху тях. Това ще ви направи основен кандидат за повишаване, в очите на работодателя.

Избирайте проекти, които ще бъдат полезни за вашата автобиография. Постигайте високи резултати, които да представите пред бъдещи работодатели.

Укрепете човешките взаимоотношения в бизнес средата. Опознайте колегите си. Това ще ви обогати в личен и професионален план.

Вижте общата гледка и детайлите в едно. Каква е общата визия на работното място? Кои са малките стъпки, които ще ви приближат към целта? Започнете от днес, от тук и сега. Изберете дестинация, като присъединаване към браншова организация например.

Уверете се, че сте на прав път. Направете оценка на кариерата си. Ако вашите способности не отговарят на позицията ви, нещата казани по-горе губят смисъл. Това ли е работа, която искате да правите? Ако не е, поставете си цел, да промените това, през новата година.

Подобни статии

Коментирай