Новородените – нормални или странни?

юли 30, 2012 Няма коментари »
Новородените – нормални или странни?

Новороденото ви бебе не изглежда като тези сладки и пухкави на снимките по списанията и в мрежата. Не се тревожете! След 6 седмици и вашето дете ще е същото. Свикнете със червената кожа и голямата глава. Научете кои са нормалните мерки за новородено. Така ще се адаптирате по-лесно към майчинството. Ето ги и тях:

Слабо или дебело.
Средното тегло на новородените е 3 до 3,5кг. Вашето е по-слабо – не се притеснявайте. За долна граница са приети 2 до 2,5кг. За дебело бебе се счита над 4кг.

Твърде високо.
Твърде е рано да се определи височината. Бебето започва да показва дали ще е високо или не, в зависимост от генетичните кодове, след навършване на 1 годинка. Достатъчно е да знаете, че новородените са около 50см. 2см повече или по-малко, са нормални.

Много голяма глава.
Така е, права сте. Главата на новородените изглежда несъразмерима с малките им тела. Това е така и при големите бебета. Засега трябва да знаете, че средната обиколка на главата на новороденото, е около 35 см. Диапазона 33 до 37см се счита за нормално.

Остра или топчеста глава.
Формата на главата при новородените, може да варира в зависимост от начина на раждане. Бебета изродени с цезерово сечение, имат по-кръгла глава. Обикновено, родените по естествен път са с по-остри глави. Това е нормално, ако родилният канал е по-тесен. Не се притеснявайте. Главичката на детето ще приеме нормална форма. Само трябва да внимавате с позата на лежене, през първите месеци.

Мека глава.
Меките части на скалпа сякаш потъват. Усещате сърдечничт ритъм на бебето. Това е нормално. Тези меки части се наричат фонтанела. Големината е различна. В задната част на главата е по-малка и се затваря до 6-я месец. В горната част е по-голяма и се затваря до 18-я месец. Нужно е да знаете, че къпането не вреди на фонтанелата. Само предпазвайте бебето от нараняване.

Снимка: lifepregnancy.com
buy xanax no prescription xanax online without prescription klonopin online pharmacy buy ativan online buy xanax no prescription buy xanax online buy valium online valium for sale tramadol online no prescription xanax online no prescription tramadol online no prescription buy valium online tramadol online no prescription

Подобни статии

Коментари са забранени.