Нова работа: как да преодолеем стреса?

ноември 30, 2012 Няма коментари »
Нова работа: как да преодолеем стреса?

Почти всеки е изпитал стреса от новото работно място. Нова бизнес среда, нов офис, нови колеги, заедно с вълнението, идва и недостига на увереност и стреса. Без значение, колко сте способни, първите дни на новата работа са трудни. Как може да избегнем тази ситуация?

  1. Преди важният ден, легнете рано и се наспете добре. Станете бодри и енергични.
  2. Един от проблемите, през първите дни е, че не можете да запомните имената на всички, това не е възможно. Може да си запишете имената на колегите, с които по-често ви се налага да общувате, на една листче и да си помагате от време на време. Опитвайте се, да се обръщате към всички с имената им, това прави добро впечатление.
  3. В началото ще има колеги, които да отделят време, за да ви въведат в работата. Слушайте внимателно. Водете си бележки. Впоследствие от вас ще се очаква да се справяте сами, без да ви се обяснява. Първите дни и това, което ще ви се предложи като обучение, са от голяма важност.
  4. Колкото и да сте стресирани, се усмихвайте. Така ще оставите положително впечатление. През обедната почивка, се опитайте да се слеете с колектива и да поговорите с тях.
  5. Първите впечатления са важни във всяка среда. Не позволявайте да имат лоши предубеждения за вас. Опитайте се да покажете, че сте работлив служител, на който може да се има доверие.

Подобни статии

Коментирай