Не причинявайте това на косата си

август 21, 2012 Няма коментари »
Не причинявайте това на косата си

Навярно сте прочели хиляди статии за коса и какви грижи да полагаме за нея. А знаете ли какво не трябва да правите с косата си? Отговорът на този въпрос, ще прочетете по-долу.

Миене на косата. Ако плувате, мийте косата всеки ден. Но ако не спортувате, измивайте главата най-често през ден. Мазнините, които се отделят, подхранват косъма и предпазват от изтощаване.

Сушене със сешоар. През студените зимни дни, се налага. Но през останалите сезони, не измъчвайте косата си допълнително. Ако не искате начупени краища, оставете я да изсъхне сама.

Употреба на продукти за обем. Всеки иска косата му да изглежда по-обемна. Но подобна козметика утежнява косъма и го увреждат. Ако все пак не можете да се откажете от тях, препоръчвам ви да ги използвате веднъж седмично.

Боядисване на косата. Много от марките боя, рекламират своите продукти с лозунги, че не вредят на косъма. Но всички препоръчват интервал от поне 6 седмици, между боядисванията. Боите съдържат амоняк, който намалява съдържанието на мазнини в косата. Това влияе отрицателно върху здравината на косъма.

Снимка: tylerpresleysalon.com

Подобни статии

Коментари са забранени.