Най-лошите навици при тренировка

март 6, 2013 Няма коментари »
Най-лошите навици при тренировка

Тренировката е ефективна само, когато имате правилни навици. Вижте кои са лошите, за да получите реални ползи при спортуването.

Четене по време на тренировка.
Ако можете да се фокусирате достатъчно, за да четете списание докато спортувате, то вие сте попаднали в най-големия капан. Правенето на едни и същи упражнения и отнемането на вниманието от тях няма никаква полза. Ако искате да се разсеете, пробвайте с музика или ТВ.

Обилно потене без хидратация.
Не може да топите мазнините с потене, без да се хидратирате. Избегнете този лош навик и питейте вода, докато тренирате. В противен случай, потенето ще ви повлияе отрицателно на здравето.

Избягване на резистентни тренировки.
Повечето жени имат грешно мнение, че вдигането на тежести ще ги направи груби. Заместете кардиото със силовата тренировка и ще се убедите в ефекта сами.

Твърде много, твърде бързо.
Най-лошото нещо е да натоварите тялото си, когато не е подготвено. Няма да видите друг ефект освен болка в мускулите и умора. Това, наред с недостатъчното ядене преди тренировка, е един от най-грешните навици.

Залагене на „магически“ ефект.
Не вярвайте на всичко, което гледате по ТВ, или четете в мрежата. Стойте далеч от приспособления, които обещават отлични резултати за кратко време. Повечето от тях са заблуждаващи и ще ви демотивират.

Снимка: womenshealthmag.com

Подобни статии

Коментирай