Най-добрите и най-лошите цветове за всяка стая от дома

юли 19, 2012 Няма коментари »
Най-добрите и най-лошите цветове за всяка стая от дома

Изборът на цветове за всяка стая от дома, зависи от нейната големина, осветлението на помещението и не на последно място, личните предпочитания. Ето кои са основните насоки при подбора на цветовата гама:

Трапезария. Земните тонове са най-популярни при декорацията на трапезариите. Тези цветове създават не само топлина и уют, но и са много гъвкави. Ако се водим от психологията на цветовете / може да прочетете подробна статия в www.blady.bg /, червеното и оранжевото стимулират апетита. От друга страна, синьото потиска глада и лош избор за трапезария.
Кухня. Най-използвани отново са земните цветове, като праскова, кафяво и жълто. Силен цвят като червена тухла, също е подходящ за кухненски помещения. Зеленото и синьото се смятат за лощ избор, особено в по-светли нюанси.
Всекидневна. Изборът зависи от големината и осветлението на стаята. Важно е също какво настроение и стил искаме на пресъздадем. Светлите цветове, ще направят всекидневната да изглежда по-голяма, но тъмните, ще донесат уютна атмосфера. Ярко червеното е добър избор, защото е стимулиращо, но кафявото и бордото също са ефективни.
Баня. Светло синьо, моркса пяна, зелено са винаги предпочитани цветове, защото донасят усещане за релакс. Опитайте се да избегнете тъмните цветове, защото ще направите банята по-малка. Макар че ще има драматичен ефект.
Спалня. Отново добър избор са релаксиращите светли нюанси, като синьо, зелено. Избягвайте интензивните червено и жълто. Ако искате да придадете романтичен вид на спалното помещение, използвайте цветове като бордо, праскова, корал или розови нюанси.
И все пак, може да декорирате домът си с вашите любими цветове. Няма забранени тонове, щом на вас ви харесват. Както са казали предците ни „моят дом е моята крепост.

Снимка: indasro.com

Подобни статии

Коментари са забранени.