Митове и истини за акнето

юли 31, 2012 Няма коментари »
Митове и истини за акнето

Без значение от възрастта, всеки преживява проблема с акнето. Незаисимо дали кожата е млада или по-зряла. Дали имаме достатъчно информация за акнето. В тази статия ще прочетете, кое е мит и кое е вярно. Ето какво е мнението на специалистите:

  • Може да се отървем от черните точки с изтискване: МИТ! Категорично – не. Препоръчително измиване на лицето сутрин и вечер с подходящи продукти. Използвайте овлажнител, който не запушва порите.
  • Яденето на шоколад води до акне: МИТ! Шоколада, пърженото, пицата и други определени храни, не водят до акне. Но балансираното хранене с плодове и зеленчуци, е от значение. Здравословната диета прави кожата по-здрава.
  • Лосионът за остраняване на грим, почиства лицето: МИТ! Премахването на грима не е достатъчно. Нужно е да се използват продукти за дълбоко почистване на кожата.
  • Акнето се причинява от замърсяването на кожата: МИТ! Замърсяване на кожата не е единствената причина за акнето. Прах и мъртви клетки запушват порите и започват да се натрупват мазнини в корена на космения фоликул. Това води до проблеми на повърхността на кожата, които наричаме бели и черни точки. Запушеният фоликул, е подкрепяща среда за развитието на бактерии. Ускореното бактериално развитие предизвиква кожни отоци, пъпки, черни точки и акне.
  • Трябва да се мием с гореща вода: МИТ! Горещата вода измива по-лесно мазнините и мръсотията, но не е полезна за кожата.
  • Миенето повече от два пъти на ден, помага при борбата с акнето: МИТ! Прекалено честото миене, може да изсуши кожата и да предизвика редица кожни проблеми.
  • Мазната кожа, трябва да се изсуши: МИТ! Третирането на мазната кожа с паста за зъби или лимон, по-скоро уврежда кожата.
  • Прекалено мазните храни, водят до блестене на кожата: МИТ! Неподходяща грижа за кожата, хормонални промени, пубертет, стресови фактори, причинява отделянето на повече себум от мастните жлези. Това води до омазняване на кожата.
  • Стискането на акнето причинява белези: ВЯРНО! Това е причина за разпространението на инфекцията и може да доведе до постоянни белези.
  • Акнето се увеличава по време на менструация: ВЯРНО! През този период, се променя хормоналния баланс. 2 – 7 дни преди менструацията е нормално да се появят пъпки пъпки.

Снимка: modernskinhealth.combuy xanax no prescription xanax online without prescription klonopin online pharmacy buy ativan online buy xanax no prescription buy xanax online buy valium online valium for sale tramadol online no prescription xanax online no prescription tramadol online no prescription buy valium online tramadol online no prescription

Подобни статии

Коментари са забранени.