Минерала клиноптилолит

октомври 12, 2012 2 коментара »
Минерала клиноптилолит

Природният зеолит /клиноптилолит/, е изключително полезен минерал. Той е обявен за минерал на ХХ век. Най-качественият клиноптилолит се намера в Източните Родопи. Смятан е за един от Божиите дарове за този регион. Поставен във водна среда, клиноптилолитът елиминира всички вредни за човека вещества от нея, включително и радиоактивно замърсяване. Водата, обработена с клиноптелолит, нормализира кръвното налягане, премахва безсънието, потенето, напрегнатостта.
България е най-богата страна в света на естествени находища на този минерал и всичките са около Кърджали. Руски и японски специалисти твърдят, че находището в с. Бели пласт, община Кърджали, може да изхранва цяла България.
Жителите на Източните Родопи употребяват йонизирана с клиноптилолит вода. Така се предпазват от язва, гастрити, колити, проблеми на сърдечно съдовата и нервната система, инфаркти и инсулти. Местните хора вярват, че ако се вземе зеолитов камък и вечерта се потопи в съд с вода, на сутринта водата вече е целебна. Тя се пие след като се прецеди. Смята се, че „подмладената” с камъка вода изхвърля отровите от организма, намалява безпокойството, безсънието и пречиства бъбреците и жлъчката.

Снимка: classifieds1000.com

Подобни статии

2 коментара

  1. Виолета октомври 12, 2012 в 13:14 -

    На мен ми го препоръчаха за подсилване на метаболизма.

Коментирай