Милинка

ноември 7, 2013 Няма коментари »
Милинка

Необходими продукти:

  • 500г типово брашно
  • 350мл хладка вода
  • 20г /жива/мая за хляб
  • 1 непълна супена лъжица сол
  • 1 супена лъжица олио
  • 1 супена лъжица масло
  • 1 яйце
  • 1 кофичка кисело мляко

Начин на приготвяне:
В хладка вода разтворете маята, добавете сол и олио. Сипете брашното в подходящ съд за месене. Като шупне сместа с маята /след 10-15 минути/, сипете при брашното и замесете лепкаво тесто. Поръсете с брашно и покрийте с опаковъчно фолио, за да не залепне. Завийте и оставете на топло за 30 минути. Като втаса, намажете тестото с маслото и оформете малки топчета, колкото орех. Подредете в тава, като притискате всяка топка, с пръсти към тавата. Оставете да втаса за още 15 минути. Разбийте яйце с кисело мляко и залейте милинката. Загрейте фурната на 220 градуса и печете, докато се зачерви.

Подобни статии

Коментирай